Evening Dresses

Welke stijl van galajurk past het best bij mijn figuur?

Beauty

Zoeken naar een galajurk is geen sinecure gezien het enorme aanbod aan jurken in allerlei modellen en maten. Hoe weet je nu welk model van jurk jou het mooiste past? De perfecte galajurk eruit pikken is weten welk model van jurk jouw figuur flatteert door de mooiste kantjes te accentueren en de iets minder mooie vormpjes te verbergen. Juist kleden wil zeggen de juiste balans creëren. Daarom is het belangrijk dat je zelf goed weet welk soort figuur je hebt.

Appel

Heb je een appelfiguur dan ben je waarschijnlijk gezegend met mooie benen. Benen, kuiten en enkels zijn in proportie. de borsten zijn niet te klein of te groot. Helaas hebben Appels meestal een buikje, het zwaartepunt ligt immers in de taille. Appels hebben daarom de neiging om wijde jurken dragen, de zogenaamde ‘tenten’. Dat is jammer want daarmee flatteer je je figuur net niet. Appels kiezen best galajurken met een V-hals, dat trekt de blik naar de mooie halslijn. Jurken met een A-lijn gaan breder onder de buste en verhullen het buikje. Je vindt een ruime keuze bij JJ’s House. Een bekende Appel is zangeres Adele.

Peer

Een peerfiguur herken je aan de brede schouders, de volle borsten en billen, de brede heupen en slanke benen. Peren hebben het niet altijd gemakkelijk om de juiste kledingstukken te vinden. Vaak heeft het onderste deel van het lichaam een andere maat als het bovenste deel. Maar geen nood, ook Peren kunnen kiezen uit een groot aanbod van galajurken. Net als de Appels staan Peren goed met een A-lijn jurk die de brede heupen en billen bedekt. Ook de jurken met een V-lijn zijn geschikt voor Peren al kiezen zij beter een bredere V-hals omdat die brede schouders versmalt. Een jurk in haltervorm lift de borsten en versmalt eveneens de schouders. Een bekende Peer is Jennifer Lopez.

Pilaar

Heb je slanke heupen, middelgrote borsten, lange benen en een recht bovenlichaam, dan ben je een Pilaar. Pilaren hebben alles in de juiste proporties maar ze vinden toch moeilijk de juiste galajurken om in te stralen. Ga voor jurken in een zandlopersilhouet en een hartvormige hals. Vermijd rechte jurken en bolero’s, die versterken het rechte silhouet alleen maar.

Een bekende pilaar is Cameron Diaz.

Bokaal

Bokalen herken je aan de slanke benen en smalle taille. Het bovenstuk van het lichaam is heel wat voller en breder. Bokale hebben brede schouders, flinke borsten en een buikje. Met de juiste jurk kan je gemakkelijk je troeven uitspelen en de rest verhullen. Jurken met een V-hals zullen bij jou het mooiste zijn omdat ze de schouders versmallen en je slanker maken. Kies gerust een jurk met een print maar vermijd zware stoffen. Een bekende bokaal is Jessica Simpson.

Zandloper

Een zandloperfiguur is het meest geliefd en zou het ideale silhouet zijn. Zandlopers hebben volle borsten, een smalle taille en brede heupen. Maar ook zij staan soms wanhopig voor het kledingrek. Zandlopers dragen beter geen jurken die het mooie figuur verhullen. Ook hooggesloten jurkjes zijn beter te mijden want jouw hals en borst mogen gezien worden.

Een bekende zandloper is Kate Winslet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *